TT Speed Week: NSF100 met 22 motoren naar TT City Racing en Ticketverkoop van start (2)

Het MOTO CITY RACING concept is een initiatief van organisator Robert Heilbron en is in lijn met de ambitie van de gemeente Assen. De gemeente heeft in het ambitie document gesteld : de MOTOR terug in de stad. De opzet van het CITY RACING concept is dat het publiek vrij toegang heeft langs bijna het gehele parcours en er op een aantal plaatsen tribunes, paddock en VIP dorp komt waar men tegen betaling een unieke uitzicht heeft op de spectaculaire demo’s.

Bestel hier uw tickets

De organisatie is verheugd dat de invulling van het programma steeds meer vorm krijgt en de eerste deelnemers hierbij kan bevestigen:

Op zondag 22 juni verwelkomen we het voltallige deelnemersveld van de Molenaars NSF100 Cup. Powered by Honda. In deze opstapklasse rijden jongeren tussen 9 en 14 jaar op 100 CC racemotoren met Honda motor. De Organisatie is erg blij met hun deelname: “Fantastisch dat de talenten van Molenaar erbij zijn, toekomstige top coureurs rijden hiertussen.  Speedevents NL wil graag motortalenten ondersteunen door ze mee te laten doen met de TT City Racing en de TT Moto City Racing. Hierdoor krijgen deze talenten veel media aandacht wat het bedrijfsleven er weer toe kan zetten te sponsoren ’’. Alle 22 ambitieuze jonge coureurs zullen met hun motoren aan de start verschijnen voor een spectaculaire demonstratie.

MotoGP naar binnenstad Assen bij nieuwe TT Speed Week

De nieuwe TT Speed Week van Assen krijgt vorm. Het parcours voor de motorsportdemonstraties is bekend en de eerste bands en raceteams zijn vastgelegd. De TT Speed Week is van 21 tot en met 27 juni aanstaande en biedt de bezoekers motorspektakel èn muziek in aanloop naar de TT van Assen op zaterdag 28 juni.

Verrassende naam in de muzikale line-up is Jovink en de Voederbietels. De rockband heeft sinds 2007 niet meer getourd en enkel opgetreden op hun eigen festival De Zwarte Cross. Tijdens de TT Speed Week zijn zij de openingsact op vrijdagavond 27 juni.

Andere momenteel bevestigde acts zijn onder meer de Groningse formatie DissNieOkay, de Kiss-coverband Kiss Lickss, de Dirty Daddies en de feest-DJ`s Tim en Faab.

Nieuw bij de TT Speed Week zijn de spectaculaire motorsportdemonstraties op het stratenparcours in de binnenstad van Assen. De eerste keer is op zondag 22 juni met TT City Racing, waarbij de top van het motorracen centraal staat. Het parcours start op de Vaart Z.Z. Van daaruit rijden de motoren naar de Weiersstraat, Collardslaan, Kerkplein, Torenlaan en Zuidersingel en trakteren het publiek daarbij op rook, rubber en geluid.

TT Balonnenfestival

De publieksdag van het TT Balloon Festival 2014 vindt op zaterdag 21 juni vanaf 17.00 uur plaats. Het gezinsevenement is gratis toegankelijk. De eerste heteluchtballonnen stijgen ijs en weder dienende vanaf ongeveer 20.00 uur op.
Programma (wijzigingen en aanvullingen voorbehouden), deelnemende heteluchtballonnen en alle actuele ontwikkelingen staan op www.ttballoonfestival.nl en de Facebookpagina TT Balloon Festival.

Wilt u zelf een ballonvaart maken of een ballonvaart aan iemand cadeau doen? Ook dit jaar kosten de tickets slechts € 160,00 per passagier. Het laagste tarief van alle ballonfiestas in ons land.

Mail vrijblijvend uw belangstelling naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel na 18.00 uur naar 06-12753138.

Vrijwilligers gezocht

Voor de komende TT Speed Week in Assen zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor verschillende functies.
Ben jij beschikbaar in de week van 21-27 juni a.s. en wil jij je inzetten voor een onvergetelijke week? Dan horen wij heel graag van je.

TT Speed Week wil breed publiek aanspreken met gevarieerd programma

Een week lang feest voor de motorsportliefhebber, dat een brede doelgroep aanspreekt door diversiteit in entertainment. Dat is het doel van de Stichting TT Speed Week. De stichting lichtte haar plannen voor de TT Speed Week 2014 en verdere jaren vanochtend toe tijdens een persconferentie. Die stond ook in het teken van de presentatie van de nieuwe organisator van de Speed Week: Speed Events NL.

TT Speed Week 21 t/m 27 juni 2014

De TT Speed Week in Assen is nieuw leven ingeblazen. De hele week voorafgaand aan de TT van Assen zal de stad en omgeving in het teken staan van burning rubber.

Spectaculaire demonstraties, historische motoren, optredens, een motorbeurs, meedoen aan workshops ... de hele week is Assen het walhalla voor de motorrijder!

Schrijf je rechts in voor de nieuwsbrief om als eerste de aankondigingen voor het programma te horen en al het andere nieuws over de TT Speed Week 2014.